Pre Loader

Kaj je v odnosu med partnerjema pomembno?

odnos_partnerja

Življenje lahko živimo na dva načina:
– kot žrtve, da vso odgovornost in breme za svoje težave prelagamo na drugega ali pa
– proaktivno, da prevzamemo odgovornost in sami vplivamo na to, kako bomo živeli.
CILJ VSAKEGA PARTNERSTVA JE, da lahko vsak zase razvija svoje potenciale, da je srečen in da sta lahko srečna skupaj z vsemi različnimi pogledi.
Zavedati se moramo, da je partnerstvo bilo in bo vedno na preizkušnji in da je potrebno vsak dan skrbeti, da ohranjamo bližino in spoštovanje en do drugega.
V naprej ne moremo predvideti, kaj se nam bo zgodilo, ne moremo preprečiti negotovosti in nesoglasji. Odnosi se lahko skrhajo. Pridejo na dan nezaupanje,ljubosumje, agresija, zloraba, sebičnost. So stvari, ki jih lahko sprejmemo in spreminjamo, so pa stvari na katere ne moremo pristajati. NE moremo pristajati na manj, kot si zaslužimo!!! Če kdo od partnerjev namerno naredi nekaj slabega, je do nas agresiven, nas ponižuje, NI opravičila za njegovo vedenje. Ni razloga, da iščemo opravičila za taka dejanja, kar pogosto počnemo.
Zelo pomembno je, da sta partnerja en do drugega spoštljiva in da si lahko zaupata, ne da bi bila kasneje deležna kritik. Pomembno je, da se naučimo sprejemati en drugega, da se pogovarjamo in si povemo, kar si želimo povedati. Pomembno je, da poslušamo in, da znamo slišati. Pogosto se nam zgodi, da ne znamo komunicirati tako, da smo slišani in da razumemo.
TEGA SE LAHKO NAUČIMO S STROKOVNO POMOČJO, ČE TO ŽELIMO.
Skrb za odnose v vsakdanjem življenju je velikega pomena. Ohranjati drobne pozornosti ki osrečujejo vsakega posebaj in oba skupaj !!! <3
Vsak dan znova  <3 korak za korakom<3

Če se želite naročiti na individualno svetovanje ali želite nasvet me kontaktirajte na osebno oz. na
elektronski naslov: savaj.vj@gmail.com